söndag 31 augusti 2008

Grattiskort

Det här kortet har jag skickat in till en tävling på Kort i fokus. Kriterierna i den är att det ska vara ett grattiskort, och det ska vara minst ett band med på det.


Inspiration till att vika upp hörnet på pappret som jag har gjort här fick jag från någon blogg jag tittade på, men tyvärr kommer jag inte ihåg vilken. Jag har surfat en hel del... Pojken och rosen är två bokmärken som jag tyckte passade bra till de lite bleka, gammelrosa färgerna.



På insidan satte jag en stor blomma för att dölja skarven på bandet. Grattis är stämplat med bokstavsstämplar från Lidl och färglagda med promarker. Hörnstämplarna är från Panduro. Men jag ser nu att en av rhinstenarna i mitten har ramlat loss innan fotografering, det skulle vara fem uppe och fem nere.


På baksidan sitter min signatur. För att hålla temat så sitter en bit av samma band här som på framsidan. Ramen runt har jag ritat för hand.

lördag 30 augusti 2008

2-årskort

Det här kortet gjorde jag till en kompis dotter som fyllde 2 år.

Pappret med desserter på tycker jag är riktigt härligt! 2-an har jag ritat för hand och klippt ut i dubbelt papper. År har jag stämplat med bokstavsstämplarna från Lidl och färglagt med promarker. Det fanns ju dock inga å, ä, ö, så istället för ring på Å fick det bli en prick från frågetecknet ovanför ett A.


Detaljbild från sidan. 2-an sitter på 3d-kuddar.


Även insidan blev ordentligt dekorerad. På vänstersidan har jag klippt ut några desserter från samma papper som på framsidan. Prickarna och romberna är tjocka klistermärken (det heter säkert något snyggt) från ett ark från Panduro. På högersidan är både blomstämpeln och flickan från Panduro, och flickan är färglagd med promarker.


Matchande signatur på baksidan.

tisdag 19 augusti 2008

Bläckfiskkort

Ett kort till min man bara för att... När jag såg bläckfiskstämpeln fick jag inspiration till det direkt!

Bläckfiskstämpeln kommer från Lidl och är färglagd med promarker. Texten har jag skrivit ut på skrivaren, och bandet är ett sånt upphängningsband som jag har klippt loss från en tröja.


Insidan är enkel, och texten har jag skrivit ut på skrivaren. Fonten heter Satisfaction, och är en font vi köpte till vårt bröllop. Det kostade ca 120 kr bara, och det är kul att ha en mer egen font!


Baksidan med min signatur som vanligt.

lördag 16 augusti 2008

Lycka

Det här kortet gjorde jag till Svenska scrapbookings augusti-tävling. Utmaningen var att skapa på temat lycka. Så jag såg till att göra ett Lycka-kort.


Eftersom jag inte har så många stämplar än så gjorde jag en egen liten pojke. Som förlaga använde jag ett kort på min son. Pojken är sen färglagd med promarker.



Även insidan är ordentligt dekorerad här. Texten har jag skrivit ut på datorn. På vänstersidan sitter en tag som går att dra ut, och på den står en liten personlig hälsning. Snirkelstämplarna på högersidan är från Panduro. Fjärilen och sländan har jag köpt på Tradera, och de är utstansade i cardstock tror jag.


På baksidan sitter min signatur. Jag tyckte det var riktigt snyggt att jag hittade en snutt rutigt, orange papper till cirkeln som matchar bakgrunden.

lördag 9 augusti 2008

Födelsedagskort nr2

Här har vi det andra födelsedagskortet till Torgnys kusiner. Det här är visserligen lite rosa, men milt och fint så jag tycker det funkar till en kille också.


Nasse har jag skrivit ut från Målarbok på nätet och sedan färglagt med promarker.



På baksidan sitter min signatur.


Här blev även insidan dekorerad eftersom pappret annars var lite för mörkt för att skriva på.

Födelsedagskort

När Torgnys kusiner (killar) fyllde år nu så försökte jag göra två kort som inte var fullt så pluttinuttiga. Jag skulle väl kanske inte kalla dem typiskt manliga, men deär iallafall inte typiskt tjejiga. Här har vi det första. Jag har nu fått mina promarker-pennor, och det är underbart! Däremot har jag inte så stort utbud än på stämplar att färglägga...


Stämplarna kommer från Panduro, och de är färglagda med promarkers. 27 har jag skissat själv och klippt ut i dubbelt papper för att få lite stabilitet.



Jag har sett vissa som också dekorerar baksidan med matchande färger, och jag tycker det är så snyggt. Så det ska jag se till att fortsätta med! Tass-stämpeln har jag tagit som min signatur nu. Runt cirkeln har jag stämplat med ett semikolon som följde med mina alfabetsstämplar.

lördag 2 augusti 2008

Parken Zoo-album

I början av sommaren var vi på Parken Zoo i Eskilstuna med Torgnys syster Angelica och hennes dotter Diana, dvs Arons kusin. Jag bestämde mig för att göra ett scrapbookingalbum med bilder därifrån för att ge till Diana i present. Mitt första scrapbookingalbum! Här kommer några av mina favoritsidor.












Namnsdagskort till pappa

När pappa hade namnsdag fick han självklart ett kort! Stämpeln på framsidan är från Panduro, och jag har stämplat på olika färgade papper och klippt ut och klistrat på, eftersom jag ännu inte har några bra pennor att färglägga med.