söndag 29 november 2009

Julkort i blått

Här kommer ett julkort som jag gjort efter en skiss på Svensk Scrapbooking.

Jag har gjort hela kortet i olika blå nyanser. Som bakgrundspapper har jag använt ett julpapper från Inkido med massa olika julord på. Nästa papper med ljusblå snöstjärnor på har jag klippt till för hand till den lite annorlunda formen. Jag har också satt på en blå spets som jag haft liggande länge och som äntligen passade in.


Stämpelmotivet har jag färglagt med promarkers, och kanten av pappret har jag rispat och chalkat med en blått dyna.

I hörnet sitter små blommor som jag stansat ut ur samma papper som kortstomen och vita snöflingor som jag också stansat ut. I mitten sitter blå halvpärlor.


Längs ena sidan sitter fler av de fina blå halvpärlorna.
På baksidan har jag använt samma papper som på framsidan och satt dit min signatur.

Vinflaskekort

Svensk Scrapbooking är det CC den här helgen, och en av utmaningarna var att göra ett flask-kort. Perfekt för mig som ska ge bort en glöggflaska idag!

Jag har tagit ett papper i blått med bruna swirls och små rosa fläckar på, och på den klippt ut själva kortet. Sedan fick de de färgerna gå igen i resten av dekorationerna.


Stämpeln är från Magnolia, och jag har färglagt den med promarkers. Pojken är sedan utklippt och monterad på en brun oval som är utklippt ur baksidan av samma papper som själva kortet.

Höggst upp sitter några blommor som jag stansat ut ur baksidan av pappret. I mitten av dem sitter en halvpärla. Jag har också satt ett blomsterband runt själva kragen på kortet.

Jag har virat ett vitt organsaband runt kortet och knytit en rosett. Från rosetten har jag också hängt två metallhängen som jag gjort själv av lite olika pärlor och två hattnålar. Längs nederkanten har jag satt halvpärlor i olika storlekar.

söndag 22 november 2009

Födelsedagskort

Här kommer ett födelsedagskort till Veronica som fyller år idag. Stort grattis till henne!!

Jag har använt mig av en skiss från Charisma Cardz, utmaning nr 46.

Jag har använt mig av ett brunt cardstock som kortstome, och på det satt det härliga rosa pappret med prickar från Inkido. Stämpeln från Magnolia har jag stämplat med en röd stämpeldyna och sedan embossat med clear embossingpulver. Det var första gången jag gjorde så med en motivstämpel, och jag blev riktigt nöjd.

Runt stämpeln har jag färgat in med färg från en rosa och en vinröd stämpeldyna och sedan stämplat dit lite bruna swirls. Hela motivet är sedan monterat på en bit brunt cardstock i samma färg som kortstomen.

Blommorna har jag stansat ut i brun cardstock och notpapper. Notpappret monterade jag först på en bit vanligt vitt papper för att det inte skulle vara så tunt och sladdrigt. Till sist lite band och akryldroppar som enkel och stilren dekoration.

På alla sidor av kortet har jag använt samma prickiga papper som på baksidan. Kortet får en så härlig tyngd då =)
Här på vänster insida har jag satt den här fina stämpeln från Inkido som jag embossat på samma sätt som stämpeln på framsidan.

På höger sida av insidan finns det plats för att skriva sin hälsning. Här har jag satt en bit vitt papper där jag färgat in kanterna på samma sätt som på motivet på framsidan.

På baksidan har jag helt enkelt satt min signatur.

lördag 21 november 2009

Julkort med julgran

Det här julkortet gjorde jag till Colour Create's utmaning nr 32, vilken var att skapa ett kort i färgerna grönt, rött och vitt.

Granen har jag gjort efter en beskrivning på StampARTic. Sedan har jag satt på röda akryldroppar som julkulor och en stjärnpärla på toppen. Till sist lite silver-peel-offs som dekoration.

Här är kortet från sidan, och då ser man att granen står ut en bit från kortet.

Slipskort

Här är det kort min pappa fick på Fars dag.

Jag har tagit ett grått papper som skjorta och klippt till en skjortkrage på den som jag vikt ner. Under kragen har jag satt fast "slipsknuten" och slipsen. Jag har också ritat streck för knäppningen och satt fast blå pärlor som knappar.


Slipsen sitter bara fast uppe under slipsknuten, så lyfter man på den så ser man min hälsning.


På baksidan har jag satt en ficka för några trisslotter.

måndag 16 november 2009

Blå-lila julkort

Det här julkortet har jag gjort efter en skiss hos Just Magnolia, och jag har även använt utmaningen hos Cute Card Thursday som går ut på att kortet ska glittra!

Jag har använt mig av en Magnoliastämpel, men maskat bort den flaska och de glas han håller i och istället låtit honom hålla i en stjärna i ett snöre. Formen på pappret under stämpeln har jag ritat och klippt på frihand.

Dekoreringen blev ett silverband och ett ljusblått band, utstansade lila retro-blommor, utstansade snöstjärnor, bling och snöstjärnebrads.

Mösterpappret glittrar också mycket, även om det inte syns så bra här på korten. Det är nämligen embossat med clear och glitter.

Närbild på stämpeln. Jag har som vanligt färglagt med promarker.


Närbild på blommor och snöstjärnor.


Närbild på texten God Jul som är peel offs.


På baksidan har jag använt samma mönsterpapper som på framsidan, och sedan har jag använt en retro-blomma med en vit cirkel i mitten på för min signatur.

söndag 15 november 2009

Julkort i blått, vitt och silver

Här är ett julkort som jag gjort efter en skiss hos Passion for ProMarkers och färgerna (blått, vitt och silver) har jag tagit från en utmaning hos Colour Create Challenge Blog.

Här har jag återigen använt min stämpel med snögubbar, och färglagt dem med ProMarker. Runt kanten av stämpelmotivet sitter snöstjärnor, både utstansade och brads. Texten God Jul är peel offs, och jag har satt dem på en bit cardstock som jag stämplat på med water markdynan. Längs kanten har jag dragit en sträng med stickers, och den är fastsatt med bling-brads. Lite peel offs och bling fick det bli också.

Närbild på snöstjärnorna.

Närbild på det färglagda stämpelmotivet.


Närbild på God Jul-skylten.

fredag 13 november 2009

Snögubbar i rött

Här kommer ett julkort till med mina söta snögubbar.

Även här har jag färglagt stämpelmotivet med promarker. Julpappret har jag färgat in på kanterna med distresser och texten God Jul är peel offs.


På baksidan har jag satt samma julpapper som på framsidan och även här distressat kanterna. De tre små granarna är också peel offs.

torsdag 12 november 2009

Embossad jul

Här kommer ytterligare ett julkort!

Jag har använt mig av en svart kortstome som jag stämplat och embossat med Inkidos snöstjärna. Texten God Jul är också embossad och fastsatt på 3d-kuddar. Ett guldband och lite guld-pearlmaker fick bli dekorationerna på detta ganska stilrena kort.


Baksidan är embossad den med.

onsdag 11 november 2009

Snögubbar i grönt

Här kommer ett julkort med min nya favoritstämpel!

Stämpelmotivet är färglagt med promarker och monterat på en bit brunt cardstock. Det gröna julpappret hittade jag i gömmorna och texten God Jul är peel offs. I övrigt blev det en stilren dekoration med ett grönt organzaband och lite bling i hörnen.


Baksidan fick samma mönsterpapper och sedan min signatur.

måndag 9 november 2009

Bröllop

Den här layouten gjorde jag till en bingo-utmaning. Den rad jag valde innehöll bling, embossing, korsettsnörning och blommor.

Jag gjorde layouten med några av våra bröllopsfoton, och det var första gången jag fick till en lite romantisk look. Jag har sett till att raspa alla kanter, och där det blev stora jack i bakgrundspappret har jag satt in lite rött papper, på samma sätt som under korsettsnörningen.

Journalingen har jag skrivit på en tag som jag har stuckit in under ett av fotona.


Närbild på korsettsnörningen med öljetter, floss, charms och pärlor.


Närbild på bröllopsbuketten som jag bundit ihop av några blommor och blad.


Närbild på den embossade hjärt-braden. Från början var den vit med rosa prickar, men jag tyckte den passade bättre i rött.

söndag 8 november 2009

Gul-grönt grattiskort

Det här kortet gjorde jag till Passion for ProMarker's utmaning vecka 24, vilken gick ut på att använda färgerna Grass (grön) och Canary (gul).

Jag har använt med av alvstämpeln från Stämpelboden, och färglagt den med framför allt de två färgerna som var med i utmaningen. Sedan har jag gjort ett bakgrundspapper med distresser i gult och grönt. Först färgade jag in pappret med den gula färgen, sedan stämplade jag på det med 8 (!!!) olika stämplar i grönt. Det är roligt att göra egna mönsterpapper!

I övrigt har jag dekorerat med lite utstansade retroblommor och snöflingor, akryldroppar och metalldekorationer.

Lite detaljbilder:


Sådan far - sådan son

Det här är den första layouten jag gjort som inte är till en utmaning av något slag. Så eftersom jag inte hade något att gå efter tog den sjukt lång tid att bli klar med trots att den är ganska enkel i stilen.
Fotona föreställer dels min son, dels min man (för massor av år sedan). Jag plockade ut färgerna blått, grönt och gult från fotona och lät allt annat på layouten gå i de färgerna. Flickan nere i hörnet är en stämpel som jag färglagt med promarker. Texten är utstansad ur cardstock, och raderna till journalingen har jag stämplat i färgerna blått och grönt de med.



Närbild på blomman som jag gjort själv genom att ta en bit gult band och trä en tråd längs ena sidan och sedan dra ihop en. I mitten sitter en bling-brad.



Närbild på några av de söta bradsen.




Ännu fler söta brads!

lördag 7 november 2009

Rustad för bilfärd

Den här layouten gjorde jag till den första utmaningen på lördagen på Stockholm City Scrap. Utmaningen gick ut på att man skulle ha med ett visst antal av olika saker, och man fick inte ha med något annat.

Det som skulle vara med var:
1 foto
2 fonter
3 mönsterpapper
4 olika band
5 blommor
6 metalldelar

Jag valde att göra en layout med det här underbara fotot på Aron när han åker omkring på sin bobbycar med pappas skor på fötterna och en stor tratt på huvudet.

Så fotot syns ju. De två fonterna är dels rubriken som jag stansat ut med cuttlebugen, dels den handskrivna journalingen som följer kanten på den stora cirkel. De tre mönsterpapprena försökte jag få att stämma in med färgerna på fotot. Att det sedan var katter på det ena är bara en bonus, efter som vi har katt hemma :) De fyra banden blev två stycken organsaband som löper över cirkeln, ett rött band som sko-charmen hänger i och så lite pärlfloss nere i högra hörnet.

De fem blommorna köpte jag på plats, och de är riktigt härliga tycker jag! De sex metallbitarna blev två brads runt fotot, den stora sko-charmen och en hattnål med en pärla och en slända som sticker upp ur de nedersta blommorna.

Sen har jag också dragit några streck för hand runt pappret för att få en ram på layouten.


Närbild på de underbara blommorna. Här ser man också lite av hattnålen som sticker upp.



Närbild på banden, sko-charmen och journalingen som följer kanten på cirkeln.

fredag 6 november 2009

Julkulor

Här kommer ett annat julkort som jag också gjorde på Stockholm City Scrap.

Här har jag för första gången testat en stämpel med en julkula som jag köpt begagnad, och jag såg till att maska ihop den så att det blev två kulor. Kulorna har jag sedan färglagt med promarker. Grankvisten är utstansad i cardstock (tack Veronica!), och snörena från kulorna till kvisten har jag ritat. Texten God Jul är från ett band i plastigt material.

På baksidan har jag använt stämpeln med en järnekskvist och färglagt den i samma färger som kulorna på framsidan.