fredag 5 mars 2010

Gult kort

Här kommer ytterligare ett färgkort till den färgswap jag är med i på Svensk Scrapbooking. Den här månaden var det gult som gällde.

Tyvärr har färgerna blivit lite tråkiga på fotot, vilket beror på att jag just nu bara har mobilen att fota med...

Jag har använt mig av en knallgul kortstome och på det sitter ett havregult cardstock som jag embossat med snirklar. Det prickiga pappret är utskuret och embossat med Spellbinders, och texten GUL har jag skurit ut med Gazellen.
Den knallgula blomman har jag gjort själv av samma cardstock som kortstomen, och sedan har jag dekorerat med ett gult band och några gula akryldroppar.

onsdag 3 mars 2010

Asiatisk ask

Den här asken gjorde jag till min mamma när hon fyllde år.


Jag har använt mig av ett härligt mönsterpapper med japanska tecken på och vikt en ask av det. Min känsla av Japan är raka linjer och inte så mycket lull-lull. Där för lät jag hela asken gå i den stilen.

Texten grattis har jag skurit ut med min Gazelle och chalkat lite på kanterna. Typsnittet som jag använt heter Shanghai. Ett trevligt typsnitt som faktist även innehåller svenska tecken!

I hörnen av asken har jag satt svarta hörn från Maya Road, och runt om asken har jag knutit med lite olika band.

måndag 1 mars 2010

Doody

Jag har börjat göra ett album med bilder från den uppsättning av Grease som jag var med i år 2000. Det var en kille som fotade hela föreställningen, och redan då jag köpte kopior efteråt så hade jag planer på ett sånt här album, så det känns skönt att jag äntligen tagit tag i det! Hela albumet går i storleken 8x8 tum.

Jag har gjort layouten efter en skissutmaning på Svensk Scrapbooking.



Jag har använt ett svart cardstock som bas för att få en ram runt det hela. Sedan kommer mitt tegelpapper som jag är väldigt nöjd med! Jag har använt ett gul-beige cardstock och stämplat på det med min egengjorda tegel-stämpel. Jag tyckte det blev väldigt likt tegelväggen på kortet.



Gitarrerna har jag skurit ut med min Gazelle. Jag hittade en svart-vit gitarr i clipart som jag ändrade om som jag ville ha den och sedan skar ut. De snygga blå stjärnbradsen har jag fått från Scrapmyran!



Ett krav i utmaningen var att man skulle ha med minst ett hjärta. Här har jag tagit en vit hjärtabrad och embossat den med Rangers embossingpulver Fired Brick. Jag tyckte den blev lite härligt rockig i ytan så. Texten runt om har jag stämplat med bokstavsstämplar.



Texten Doody har jag stansat ut i mossgummi med Epicen. Jag satt dubbelhäftande tejp på baksidan av mossgummit innan jag stansade, på så sätt får man självhäftande bokstäver och slipper kladda med lim på de smala bokstäverna. Tagen har jag gjort av en bit blått cardstock och bandet på den har jag fäst med en häftklammer som jag målat blå med promarker.