onsdag 12 maj 2010

Hejaklack

Det här är den andra layouten jag gjorde till utmaningen på Stockholm City Scrap där man skulle göra två olika layouter efter samma skiss, men med olika stil.

Den här layouten blev betydligt enklare och renare, vilket passar det sportiga motivet: hejaklacken!

Som bakgrundspapper har jag använt ett gult, prickigt papper och sedan har jag gjort två tags och en bård i ett grönt, prickigt papper. Rubriken är skriven med superhärliga, tjocka thickers. Gutl och grönt har fått vara de enda färgerna på layouten för att stämma med hejaklackens klädfärger.

Prisrosetten har jag gjort av ett gult band som jag fäst på en rund bit papper med hjälp av dubbelhäftande tejp. I mitten sitter en guldbrad, och banden under är samma som på tagsen på layouten.

Swirlen har jag ritat själv på frihand med en grön penna. Här ser man också lite av det gula streck jag ritat runt hela layouten för att få en ram.

måndag 10 maj 2010

Pink Ladies

Den här layouten gjorde jag till en utmaning på Stockholm City Scrap som gick ut på att man skulle göra två olika layouter till samma skiss, men de skulle ha olika stil.

Den här gjorde jag i lite shabby chic-stil, och självklart är ju temat då tjejgänget Pink Ladies.

Som bakgrundspapper har jag ett härligt rosablommigt papper som jag rispat i kanterna. De två tagsen är gjorda i två olika papper från Inkido, och i dem har jag satt ett antal olika härliga band och garn. Rubriken är skriven med stickers, och kanterna på alla papper är rispade för att få rätt stil.

Swirlen har jag gjort själv med lite olika halvpärlor och bling som jag hade liggande.


En kavalkad med blommor och minirosor sitter under fotot.

lördag 8 maj 2010

Skoldans

Den här layouten gjorde jag till en utmaning på Stockholm City Scrap som gick ut på att man skulle inspireras av Handarbetas nya logga.

Jag inspirerades av den röda färgen, och prickarna i hörnet. Och layouten är med foton från skoldansen i Grease.

Layouten är ganska ren med det röda bakgrundspappret och de svarta prickarna som jag klippt ut ur svart cardstock. Prickarna fick bli svarta för att matcha Rizzos klänning på det nedre kortet. Som kortmatta använde jag vit cardstock för att bryta av mot det övriga, och även rubriken fick gå i vitt filttyg. Runt hela layouten har jag ritat en ram på frihand.

fredag 7 maj 2010

En award!!

Jag har fått en award!! Av underbara Scrapmyran! Och min motivering var "bästa träffsällskapet!" =)




Självklart ska jag själv motivera 7 personer till som får denna härliga award. Så här kommer 7 bloggar som är fulla med kreativitet och inspiration:

1. Veronica - Supertrevlig tjej som gör så mycket snygga saker!
2. Emelie - Ett föredömme när det gäller att scrappa om sig själv!
3. Miss Cutiepie - Tips och inspiration i massor, i båda hennes bloggar!
4. Fruarna Lilja - Murriga och härliga alster, med många snygga stämplar!
5. Pia - Stilrena layouter i helt underbara färger!
6. Maiden - Massor av supersnygga och tuffa alster!
7. Lillblomman - Helt underbara färger och så snygga saker!

Inte nog med att man ska skicka awarden vidare, man ska även skriva 7 saker om sig själv. Så här kommer lite info om mig =)

1. Jag är lite av en datanörd
2. Jag bor i ett underbart hus som vi byggde förra våren
3. Jag är lajvare, så någon gång under året lever jag medeltidsliv i några dagar
4. Jag tycker om att laga mat och att baka
5. Jag älskar choklad!
6. Jag tränar gärna på gym
7. Jag tycker mycket om att läsa böcker, men jag hinner inte med det så ofta just nu

torsdag 6 maj 2010

T-Birds

Den här layouten gjorde jag till en tävling på Stockholm City Scrap som gick ut på att man skulle välja två rader på en bingobricka och de saker som fanns med på de två raderna fick man INTE ha med på layouten.

Jag minns tyvärr inte längre exakt vilka saker det var med på de rader jag valde, men jag vet att det var med cardstock och färdiga bokstäver. Layouten fick bli på killgänget T-Birds.

Som bakgrundspappret tog jag ett vitt papper med svarta prickar. På det sitter en stjärna som jag klippt ut av ett svart papper med diverse vitt klotter på. För att få lite färg i layouten valde jag ett blåspräckligt papper som fotomatta, vilket även matchar det blå i jeansen på fotot. Rubriken är utstansad i mossgummi, och runt kanten på layouten har jag ritat en ram.

tisdag 4 maj 2010

Rizzo

Den här layouten gjorde jag till en utmaning på Stockholm City Scrap som gick ut på att man skulle scrappa efter en skiss och dessutom inspireras av Anna Bergendahls låt This is my life.

Jag valde att göra ytterligare en layout till mitt Grease-album, och med tanke på temat så fick det bli en layout om Rizzo. Tjejen som inte bryr sig så mycket om vad andra ska tänka om henne, utan ger sig iväg med killar om hon känner för det.



Jag har utgått från färgerna på fotot: gult, grått, svart och lite rött. Som bas har jag använt ett grått cardstock som jag färgat in på kanterna med svart distresser. På det sitter ett embossat ljusgult cardstock som jag har färgat in med gul distresser för att få fram mönstret lite mer. En svart filtbård går tvärs över, och på högersidan har jag satt ett runt gem. Rubriken är utstansad i rött filttyg, och som journaling har jag skrivit några rader ut den sång hon sjunger på den här bilden.



De två röda sigillen har jag embossat med Distresser Embossing, så de är lite ruffa i ytan. På den ena har jag satt en blomma, utstansad i svart cardstock och med en röd pärla i mitten. På den andra har jag satt en stor brad med några blad under, utklippta i svart cardstock.



Den snygga klockan i genomskinlig plast har jag fått från Scrapmyran, och de två läckra visarna fick jag på plats av Ylwa.

söndag 2 maj 2010

Scrapstjärnor

För en månad sen var jag på Stockholm City Scrap, som Handarbeta ordnar. Jag har inte hunnit med att blogga några av de layouter jag gjorde då, så jag tänkte se till att de ska komma ut på bloggen under de närmaste dagarna.

Den här layouten gjorde jag till en utmaning som handlade om att man skulle scrappa ett foto från träffen. Det här fotot tog Åsa Badanka på oss som satt tillsammans, så jag gav mig på att scrappa det. Suuupertrevliga scrapptjejer för övrigt! =)

När jag hittade det här pappret i mina gömmor kände jag att färgerna var perfekta. De passade bra ihop med färgerna på fotot. Eftersom det har ganska mycket mönster som det är så lät jag layouten vara ganska enkel.

Hörnet längst upp har jag rivit bort och ersatt med ett rutigt papper, för att fånga upp rutorna i min skjorta. De två stjärnorna under har jag klippt ut i cardstock och satt fast på 3d-kuddar. Rubriken har jag stansat ut i mossgummi, och datumet har jag skrivit på en självhäftande chipboard. Under fotot har jag stuckit in en tag där jag skrivit upp namnen på oss alla.