lördag 22 augusti 2009

Julkort med snöstjärnor

På framsidan har jag satt en bit julpapper med snöstjärnor som har ett lager glans på sig. 24-rutan är en stämpel som jag stämplat på en bit papper med ljusa snöstjärna på, och sedan klippt ut längs med kanten. Snöstjärnan längst ner till höger har jag klippt ut ur bakgrundspappret och höjd upp på 3d-kuddar. Texten God Jul har jag klippt loss från ett band, och till sist har jag satt på några genomskinliga halvpärlor.
På baksidan sitter mer av samma bakgrundspapper som på framsidan, och min signatur som jag satt på samma papper som 24-stämpeln på framsidan.

FAIRY good christmas

Här är ett lite annorlunda julkort som inte riktigt har de klassiska julfärgerna eller julmotiven. Men jag tyckte jag var lite vitsig med julhälsningen =)

På framsidan har jag använt ett underbart fint ljusgrönt julpapper. Sedan stämplade jag älvan från Stämpelboden på ett vitt papper, och ville få pappret att smälta in lite i bakgrundspappret. Jag har därför färgat in pappret med en grön stämpeldyna, utom på älvans vingar. De är fortfarande vita, vilket ger en häftig effekt, även om det inte syns så bra på fotot. Runt kanten av pappret har jag sedan stämplat med både Inkidos snöstjärna och en swirl.

Den andra tagen har jag gjort på liknande sätt, men här har jag även stämplat med snöstjärnan i den gröna färgen över själva pappret, och fäst en mängd fina band i ena hörnet.

På baksidan har jag satt mer av det fina pappret, och en liten lapp med min signatur som jag gjort på samma sätt som tagen på framsidan.

Julkort med vattenstämpel

På det här kortet har jag första gången använt min Versa Mark-dyna, en stämpeldyna som ger ett resultat som ser ut lite som en vattenstämpel.
På framsidan har jag satt en bit grå cardstock där jag stämplat med Inkidos snöstjärna. På den sedan en bård som jag klippt ut från ett julpapper, och sedan silverklockor. Texten är utstansad i dekorgummi.
På baksidan har jag återigen stämlat med snöstjärnan, och med samma stämpeldyna som på det grå pappret på framsidan. Och sedan har jag satt dit min signatur.

Julkort med tomtenisse

Nu har jag börjat produktionen av julkort! Det kan tyckas tidigt att börja i augusti, men ska man bli klar till jul så är det bäst att börja i tid!

På insidan av mina julkort har jag helt enkelt bara stämplat med en God Jul-stämpel.


På det här kortet har jag maskat ihop tre stämplar från Stämpelboden. Tomtenissen är en liten skogsalv som vanligtvis hoppar över en sten, men stenen har jag maskat bort och istället ersatt den med en skylt med en stolpe. Stämpelmotivet har jag sedan färglagt med promarkerpennor. Runt kanten på pappret har jag sedan färgat in en bit med en beige färg från en stämpeldyna, och sedan stämplat på de svarta swirlsen.

På baksidan har jag gjort ett matchande motiv med min signatur.

Skål och grattis

Här är ett kort som passar som grattiskort till lite allt möjligt.

På framsidan har jag maskat ihop 3 stämplar från Magnolia: pojken, flickan och flaskan. Det var lite knepigt att få in flaskan eftersom den är både bakom och framför flickan... Men jag är väldigt nöjd med resultatet av maskningen.

Eftersom stämpelmotivet blev så pass stort så valde jag att låta det vara ensamt i fokus och inte dekorera så mycket mer.


På insidan har jag en liten bild där jag maskat ihop flaskan två gånger.

På baksidan har jag återigen maskat ihop den runda skyltstämpeln från Stämpelboden med en swirl och satt min signatur i mitten.

Kort i brunt

Det här är mitt första försök att göra ett eget bakgrundspapper, och jag blev väldigt nöjd med resultatet! Eftersom jag gjorde bakgrundspappret i beige-bruna färger så lät jag resten av kortet gå i samma färger.
På framsidan har jag mitt egengjorda bakgrundspapper och på det sitter en oval som jag först embossat i cuttlebugen och sedan dragit en brun chalk över med lätt hand för att framhäva mönstret. Flickan är en stämpel från Sarah Key som jag färglagt med promarkerpennor. Blommorna är vita blommor som jag målat med promarker de med för att få de färger jag ville ha. Det bruna bandet har jag satt fast med vanliga häftklamror som jag sedan färgat bruna med promarker de med. Ett knep som jag lärt mig av Veronica.

På insidan gjorde jag ett till bakgrundspapper som är nästan likadant som det på framsidan.

På baksidan har jag satt min signatur. Här har jag maskat ihop den runda skyltstämpeln från Stämpelboden med en swirl som jag köpt begagnad. Det blev riktigt bra tycker jag!

Välkommen till världen

Här är ett kort jag gjorde till några vänner som fick barn för ett tag sedan.

Jag valde att inte göra framsidan för pluttinuttig, utan bara färgglad och somrig. Det enda som skvallrar om att det är ett bebiskort är nappcharmsen.


På den vänstra insidan är hälsningen till den nyfödda.


Och på högersidan kommer hälsningen till föräldrarna.


På baksidan har jag klippt itu filtbandet som jag även använde på framsidan och byggt ihop det så det blir en rundel istället.