fredag 29 januari 2010

BOM - Tankar inför 2010

På Svensk Scrapbooking har det startat en BOM-utmaning som ska pågå hela året. BOM står för Boken Om Mig, och tanken är alltså att man ska scrappa om sig själv. Januari månads utmaning var att skapa en layout med titeln "Mina tankar inför 2010".

Jag valde att göra min BOM i a4-format. Som bas har jag tagit ett grön papper som jag distressat i kanterna. På det sitter det blå mönsterpappret som jag skurit ut mha gazellen och även här har jag distressat kanterna.

Den ljusgröna bården har jag gjort med min hörnstans och håltång och ovanpå den sitter en filtbård med stjärnor. Fotot är från vår semester på Gotland i somras, och jag har valt att dölja min journaling på en tag bakom fotot.

Blommorna har jag gjort själv med mina retropunchar. Här ser man också den utstansade bården.

Under och till höger om tagen har jag satt lite blomster-rubons. Jag tycker de följer stilen på det blå mönsterpappret väldigt bra.


Siffrorna har jag stansat ut i mossgummi, och den övriga texten är stämplad med bokstavsstämplar. Även här har jag satt några blomster-rubons.

lördag 16 januari 2010

Grönt kort med eget mönsterpapper

Det här kortet gjorde jag till Handarbetas decemberutmaning som gick ut på att man skulle skapa ett alster helt utan färdiga mönsterpapper och istället göra eget mönsterpapper med hjälp av stämplar.

Till framsidan har jag använt mig av ett vitt papper, och på det stämplat och embossat de gröna snirklarna. Sedan har jag färgat in pappret med olika färger av distresser och versa color. Därefter har jag använt en bordstämpel och maskat ihop den till en ram i svart. Så där har vi nu mitt mönstrade papper!

I övrigt höll jag dekorationerna på framsidan ganska enkla för att inte täcka mitt snygga mönsterpapper, så det blev ett band, en bukett av lite olika blommor och lite pärlor i hörnen.


På insidan har jag gjort ett till mönsterpapper på liknande sätt som det på framsidan, men här lät jag det vara tomt i mitten för att kunna skriva en hälsning där.


På baksidan har jag satt min signatur som jag skrivit ut på skrivaren, och sedan färgat in på samma sätt som de övriga papprena.

lördag 9 januari 2010

Utmaning - Spillbitar!

Om en månad så fyller jag år, och på sin födelsedag är det ju roligt att inte bara få presenter utan att också få ge presenter. Så därför tänkte jag ha en utmaning här i bloggen, och bland de deltagande bidragen lottar jag ut ett litet paket med scrapgodis.

Temat för utmaningen är SPILLBITAR.

Själv så sparar jag på alla spillbitar, nästan hur små som hellst, och jag är även ganska så duktig på att använda dem. Men högen med spillbitar växer ju iallafall, och det kan vara skönt att jobba ner den lite emellanåt.

Reglarna för utmaningen är:

1. Skapa ett alster (kort, LO eller alter) där du framför allt använder dig av dina spillbitar. Det ska vara ett nytt alster gjort för den här utmaningen.
2. Skriv en kommentar på det här inlägget där du länkar till ditt blogginlägg där ditt alster visas upp.
3. Lägg gärna in en länk till utmaningen i ditt blogginlägg.
4. Om du inte har någon blogg så maila en bild på ditt alster till pernilla-hellstrom[snabela]telia.com och byt då ut [snabela] mot ett @.
5. Jag vill ha din kommentar eller ditt mail senast den 8 februari kl 23.59.

Den 9 februari så drar jag sedan en vinnare som får ett litet paket med scrapgodis på posten.

Här kommer två kort som jag gjorde efter att ha sorterat min hög med spillbitar. Jag valde att sortera bitarna efter färg och gjorde två monokroma kort.

Jag hade inte så många bitar av rosa papper, så det här kortet fick bara en framsida. Och som ni ser sparar jag på väldigt små spillbitar =) Papprena är satta lite huller om buller, och högst upp har jag sedan satt en bit rosa punchinella, ett prickigt papper där jag använt hörnstansen till att göra den vågiga kanten och det söta pappret med giraffer och flamingos. Eftersom det var så många papper och mönster så valde jag att ha få dekorationer, så jag nöjde mig med några blommor, bling och akryldroppar. Grattistexten är en genomskinlig stickers.


Nästa kort blev grönt, och här valde jag att ha en ganska så enkel framsida för att lämna fokus till den stora blomman. På det här kortet har jag använt många pappersbitar som hade lite ovanliga former, som t.ex. halvcirkeln på framsidan. Några korsstygn, bling och en likadan Grattis-stickers som på förra kortet fick räcka som dekorationer.

Närbild på blomman som jag gjort själv av lite spillpapper ;)


Vänster sida av insidan. Pappret med cirklarna var vågigt eftersom jag hade klippt ut några olika cirklar ur det, så jag såg bara till att klippa rent det så att det blev runda fina böjar. Förutom papprena sitter det lite bling i hörnen.


Höger sida av insidan. Även detta papper hade redan sin form, jag har bara dekorerat med några blommor utstansade av spillbitar och likadana bling så på de andra sidorna. Här finns det sedan plats för en hälsning.


På baksidan återkommer den rundade formen igen, och här har jag skrivit min signatur.
Vill du ha mer inspiration på hur du kan använda dina spillbitar så hade StampARTic en artikel om det för några dagar sen här.
Jag hoppas att just DU vill vara med i min utmaning!
Lycka till!

onsdag 6 januari 2010

Disputeringskort

Det här är ett kort till en vän som precis disputerat inom medicinsk vetenskap. Tjejen i fråga, Lova, håller också på med scrapbooking, så jag kände ju att jag hade lite krav på mig ;)

Motivet på framsidan har jag köpt på Mo's Digital Pencil Shop, och det gick väldigt snabbt och smidigt att handla där! En stor fördel är ju att man får stämpelmotivet på bara några minuter, och sedan kan man anpassa det i storlek innan man skriver ut det. Jag har sedan färglagt motivet med promarkers.

I övrigt har jag raspat och chalkat och satt på lite spets, blommor, blad och pärlfloss. Eftersom motivet är så pass detaljerat ville jag ha det ganska stort, och då fanns det inte plats för så mycket dekorationer.

Texten fortsätter på insidan och det är en modifikation på ett citat som stod i Lovas avhandling. Originalet löd "Så nära det bränns. Jag är äntligen här."


På vänster sida av insidan har jag fortsatt med samma mönsterpapper som på framsidan som bas. Sedan har jag lite notpapper som jag knöglat och chalkat, korsettsnörning med floss, lite blommor, bling och Lovas namn med L:et utstansat i mossgummi och resten av namnet är thickers.

Höger sida av insidan. Även här har jag använt samma mönsterpapper som bas, och på det sitter sedan ytterligare ett brunt cardstock som vi skrev vår hälsning på. Lite spets och vår modifierade fortsättning på citatet från framsidan.


På baksidan återkommer återigen samma mönsterpapper, notpapper och spets som jag använt på de övriga sidorna. Här har jag också skrivit en liten signatur.



Detaljbild på blommorna på framsidan. En av blommorna har jag stansat ut i notpappret och de mörklila blommorna har jag färgat in med promarker. I mitten av alla blommor sitter genomskinliga akryldroppar.


Närbild på snörningen på insidan. Ändarna på flosset har jag snurrat lite runt en penna för att få det snyggt och inte så spretigt.


Närbild på namnet på insidan.


Närbild på tagen som jag gjort på baksidan.

måndag 4 januari 2010

Murrigt grattiskort

Det här kortet har jag gjort efter Fruarna Liljas utmaning nr 8 som gick ut på att skapa ett kort i färgerna brunt, beige, mörkt rött och lite svart och vitt.

Jag har använt mig av ett rött mönsterpapper som bas för framsidan. Som motiv stämplade jag siluettmotivet på ett ljusbrunt papper, klippt ut och monterade på ett mörkare brunt papper. Genomgående på alla kanter är att jag har rispat och chalkat dem.

Notpappret har jag knöglat lite och chalkat. När det gäller den vinröda filtbården har jag monterat två bitar bredvid varandra för att få den lite bredare.

Till sist så gjorde jag massor av pärlor över hela kortet med min pearl maker i färgen pearl, men något måste ha hänt med den sen sist jag använde den. För när pärlorna torkade blev de mer eller mindre genomskinliga istället...


Grattis-stämpeln har jag embossat på ett beige mönsterpapper och monterat på det bruna pappret med prickar. I mitten monterade jag en vit miniros, där jag färgat in de gröna bladen längst ner med mörkbrunt för att inte bryta färgutmaningen.


Utstansade cardstock-blommor och i mitten sitter en brun miniros. Även här har jag färgat in de gröna bladen underst så att de blivit bruna istället.


Tre blommor som jag färgat med olika bruna promarkers.


Här är vänster sida av insidan. Jag har satt dit ett beige papper med samma mönster som det mörkröda på framsidan. En bit notpapper, lite bruna blommor och brunt bling som håller samma stil som framsidan. I mitten av blomman, och runt den, sitter också lite röda halvpärlor.


Höger sidan av insidan. Här sitter samma beige papper, och samma filtbård som på framsidan. Här finns det också gott om plats till att skriva sin hälsning i kortet.


Baksidan av kortet har fått samma röda papper som framsidan, och en cirkel med min signatur.