tisdag 27 januari 2009

Vinflaskekort

När vi skulle gå bort till några vänner förra helgen tyckte jag det var dags att jag gjorde mitt första vinflaskekort. Det var roligt, och jag blev mycket nöjd!

Tillsammans med vinflaskan gav vi även bort en liten lyxig chokladkaka (vår absoluta favorit bland choklad, Chuao från Amedei). Så på kortet gjorde jag en ficka till chokladen i samma papper som kortet. Runt kanten på fickan satte jag ett guldband, och jag dekorerade sedan fickan med lite blommor. Runt kanten på hela kortet har jag dragit med en brun promarker penna för att få en snygg, markerad kant.

Bakom chokladkakan på kortet så stack jag ner denna tag. Det är banden på den som man ser sticka upp på bilden ovanför. Det är en bit papper av samma sort som kortet, och på den har jag satt en bit vitt akvarellpapper. Stämpeln är en ny stämpel som jag har vunnit, och runt alla kanter har jag dragit med den bruna pennan.

måndag 19 januari 2009

Snögubbekort

Det här är mitt januaribidrag till utmaningen Julkort Året Runt. Utmaningen för januari var att göra ett kort med temat snö.

På framsidan har jag använt ett mönstrat papper med snöstjärnor där vissa av snöstjärnorna är glittriga. Som dekoration har jag använt en bling-snögubbe som jag satt på en blå och vit tag. Texten God Jul är ett svart band med lite gallonkänsla, och nere i vänstra hörnet satte jag en bling-stjärna.

På baksidan sitter min signatur med med en bit av samma mönsterpapper som på framsidan.

En bild från sidan. Här syns blingstjärnan längst fram. Man kan här även se att jag rispat kanten på den vita tagen, och att jag satt fast den med 3d-kuddar på kortet.

Honungsmjöd igen

Här är en annan variant av flaska för vårt honungsmjöd. Den här gav vi bort i födelsedagspresent.

Texten har jag skrivit själv, och sedan har jag klistrad fast de två lila blommorna med en lila halvpärla i mitten. Etiketten har jag sedan täckt på baksidan med dubbelhäftande tejp och satt fast på flaskan.

söndag 18 januari 2009

Godisask

Här är en ask med Anthon Berg som min mamma har fått i födelsedagspresent, som jag gjorde nytt omslag till. Själva omslaget gjorde jag helt enkelt genom att öppna upp orginalomslaget och använda det som mall. Sedan gjorde jag den mesta dekoreringen innan jag klistrade ihop omslaget.

Här är asken snett uppifrån.

Här är asken från andra sidan.

Här är uppifrån. Här har jag använt en stämpel från Magnolia som jag färglagt med promarker och klippt ut. Texten har jag skrivit förhand, och stjärnorna har jag klippt loss från ett filtband.


Här är ena långsidan. De två lila tagsen är baksidan av det mönstrade pappret, och den gröna tagsen är en spillbit jag hade kvar från ett papper från samma tillverkare. Det är några gröna ränder i samma nyans i det mönstrade pappret, men det syns inte så bra på fotot. Texten har jag skrivit för hand, och jag har sedan använt brads för att fästa bandet i tagsen, och sedan alltihop i omslaget.

Här är den andra långsidan. Även här har jag använt en stämpel från Magnolia som jag har färglagt med promarker och sedan klippt ut. Och texten har jag skrivit för hand.

måndag 12 januari 2009

Grattiskort med tags

Här är ett grattiskort som jag gjort till en vän. På insidan av kortet skrev jag grattishälsningen, och på tagsen skrev jag en lite mer personlig hälsning.

På framsidan har jag en ficka som jag stoppat ner en tags i. Själva fickan har jag sedan dekorerat med ett mönstrat papper och en blomma med en genomskinlig halvpärla i mitten. Runt kanten har jag satt ett blomband, och längs kanten högst upp har jag ritat ett streck med en vit penna.

På baksidan har jag satt samma mönstrade papper som på framsidan, och här sitter även min signatur. Jag har också ritat streck längs kanten med den vita pennan, på samma sätt som på framsidan.

På insidan av kortet har jag satt en stämpel från Magnolia som jag har färglagt med promarker. Jag försökte här välja färger som skulle matcha med mönsterpappret på framsidan.

Här är framsidan av tagsen. Den är gjord i samma mönsterpapper som jag använt på kortet, och runt kanten har jag ritat med den vita pennan. Högst upp har jag satt några band som jag har fäst med en rosa brads.


Här är baksidan av tagsen. Även här har jag ritat längs kanten med den vita pennan. Jag har också satt fast en blomma högst upp för att dölja benen från bradsen. I mitten av blomman har jag klistrat fast en blomma från samma band som jag använde på framsidan av kortet.

lördag 10 januari 2009

Bebiskort

Här är ett kort jag gjort till en kompis som fått barn precis, och jag använde mig av en skiss från 2 Sketches 4 You till det. Den nyfödda är en liten kille, men jag ville göra något annat än ett typiskt blått bebiskort.

Det mönstrade pappret är ett presentpapper som jag tyckte var så snyggt att det passade på ett kort. Stämpeln är från Rachelle Anne Miller och jag har färglagt den med promarker. Runt kanten på alla papper har jag också dragit med en promarkerpenna i matchande färg. I mitten av blommorna och högst upp i högra hörnet har jag satt genomskinliga halvpärlor. Till sist har jag en charm i metall med texten baby, som jg satt fast med en bling-brad.

måndag 5 januari 2009

Grattiskort med tårta

Här är ett kort som jag gjorde i omvänd ordning. I vanliga fall brukar jag först välja papper, och sedan färglägga utifrån vilken färg papprena har. Den här gången ville jag testa att färglägga en stämpel med akvarellpennor, och valde då färger fritt. Sedan kom jag på att jag var tvungen att hitta papper som skulle matcha efteråt, men som tur var hade jag dessa som blev väldigt bra!

På framsidan har jag satt denna stämpel från Magnolia som jag färglagt med akvarellpennor. Jag har sedan satt fast henne på kortet med 3d-kuddar. I mitten av blommorna har jag satt vitt stickles (glitterlim), men det syns inte så bra på fotot.

På baksidan har jag använt en färdig tags som matchar pappret på framsidan till min signatur.


På insidan har jag använt ett papper i samma färger, men med ett annat mönster, och på vänstersidan har jag satt en stor blomma med en brad i mitten.

Vänskapskort

Här är ett kort som jag gjort till Sukkersötts utmaning #22. Det är första gången jag använder någon av deras skisser, men det var roligt! Man får tänka i lite nya banor när man använder en skiss.

På framsidan har jag använt mig av en stämpel från Rachelle Anne Miller som jag färglagt med promarker. Stämpeln innehåller egentligen både en kille och en tjej, men här valde jag att bara ta med killen. Tagen är en bit röd cardstock som jag stämplat lite bruna swirlar på och raspat i kanterna. Stjärnorna är en filtbård, och i mitten av alla blommor har jag satt en liten tygblomma som jag klippt loss från ett band.


På baksidan har jag satt min signatur. Här har jag använt lite av samma teknik som på framsidan, dvs att jag har klippt itu mönsterpappret och satt dem med en glipa emellan. Jag har också dragit med en röd promarker runt kanterna på mönsterpappret, på samma sätt som på framsidan.

Grattiskort

Här är ett grattiskort till en killkompis som fyller 30.

Det mönstrade pappret som jag använt som kortstome är så fint så jag använde sparsamt med dekorationer. Stämpeln är från Magnolia och jag har färglagt den med promarker. Jag har även satt på fyra blingstenar.

På baksidan har jag använt två av mina nya julklapps-stämplar som jag satt ihop så den ena skylten hänger i den andra. Även dessa har jag färglagt med promarker och satt dit min signatur och skrivit in vår webbadress.

torsdag 1 januari 2009

Kramkort

Här är ett kort som jag gjort efter en skiss på 2 Sketches 4 You. Det är första gången som jag gör ett kort efter en skiss, och det var roligt. Jag valde denna gång att följa skissen rakt av, för jag tyckte den var så snygg. (Annars kan man ju mer bara inspireras av den om man vill.) Det blev ett kort som är ganska olikt vad jag brukar göra annars.

Här är framsidan. Elefanten är en stämpel från Lidl som jag färglagt med promarker. Jag har dessutom dragit med en promarker runt kanten på båda cirklarna. Ordet kram är utstansat i cardstock.

Här är baksidan med min signatur, där jag har försökt följa samma känsla som framsidan.

Här är insidan på kortet. Även här har jag försökt följa samma känsla som skissen, och även delfinen är en stämpel från Lidl som jag färglagt med promarker.

Alvkort

Här kommer ett kort för valfritt tillfälle. Jag upptäckte att jag hade slut på kort utan någon text, så jag passade på att göra ett med min nya julklappsstämpel.

På framsidan har jag satt min nya stämpel med en alv från stämpelboden som jag har färglagt med promarker. Stjärnorna är en filtbård, och i mitten av två av blommorna har jag satt brads, och i den sista en halvpärla. Till sist avslutade jag med några hjärtan i olika färger till vänster.

På baksidan har jag hållit mig till samma färger som på framsidan när jag satt dit min signatur. Även här har jag använt en ny stämpel för cirkeln.

På insidan har jag på vänstersidan satt in en bit matchande papper och på högersidan har jag stämplat in en vägskylt. I den kan man sedan skriva in grattis, tack eller vad som passar. I mitten av blomman sitter ett litet hjärta.